Lichtmetalen Velgen

Technische voordelen van lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen doen meer voor uw auto dan enkel het toevoegen van een persoonlijk accent, de technische voordelen zijn minstens even interessant. We sommen ze voor u op. Een eerste voordeel is de warmteafvoer. Dikwandige lichtmetalen velgen nemen de warmte, die wordt ontwikkeld door banden en remmen, beter op en voeren deze beter af. Dit gunstige warmtetransport zorgt voor een lagere bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers. Dit is gunstig voor de levensduur van deze onderdelen.AEZ

 

Het tweede voordeel is dat er minder onbalans is. Dit komt doordat lichtmetalen velgen een grotere stijfheid hebben dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Na het gieten worden lichtmetalen velgen bewerkt waardoor de hoogte- en zijdelingse slag maximaal 0,3 mm bedragen. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal. In combinatie met een lage serieband levert dit betere rijeigenschappen op.

 

BBSHet derde voordeel van lichtmetalen velgen is dat er minder kans is op corrosie. Uiteraard moet de velg wel een goede oppervlaktebehandeling hebben gehad. Lichtmetalen velgen met een slechte lakbehandeling zijn juist gevoeliger voor corrosie dan stalen velgen en een aangetaste velg kan de hielzitting zodanig poreus maken dat gebruik van tubeless-banden onmogelijk is.

 

Het vierde en laatste voordeel is een betere maatnauwkeurigheid. Een stalen velg wordt eerst geperst en vervolgens gelast. Een lichtmetalen velg krijgt door middel van afdraaien de juiste afmeting. Hierdoor is de maat van lichtmetalen velgen een stuk nauwkeuriger dan de maat van stalen wielen.

Contact us